Koppla ihop dig med skolans digitala styrdokument

Nu lanserar vi en förhandsversion av Styrdokument Online! Styrdokument Online är en tjänst som tillhandahåller skolans styrdokument i ett digitalt användbart format så att annan information, system och tjänster på webben kan integrera skolans styrdokument (mer information nedan). Det är nu möjligt att testa den första versionen av de digitala styrdokumenten. De dokument som finns… Read More »

Digitalisering av styrdokument – hur tänker de på Skolverket egentligen?

Sedan några år arbetar jag och min forskargrupp, Learning Infrastructure Research Group (LIR), med ett forskningsprojekt som heter WILD. Syftet med projektet är att studera hur skolans styrdokument kan göras digitalt tillgängliga. Inte digitalt tillgängliga enligt den definition som Skolverket tycks arbeta efter, det vill säga digitalt tillgängliga som hopplösa PDF-filer eller nu senast som… Read More »

Mejl till Skolverket om digitalisering av styrdokument

Den 26/9-2012 skickade jag mejl till Skolverkets GD (Anna Ekström) om vårt forskningsprojekt om digitalisering av styrdokumenten: Hej Anna, Jag heter Fredrik Paulsson och är docent vid Umeå universitet där jag leder en forskargrupp som heter Learning Infrastructure Research group (LIR-gruppen). Under första halvan av 2010-talet arbetade vi en hel del med Skoldatanätet och vi… Read More »

Analoga kommunbyråkrater i en digital värld – Del 2

Efter mitt blogginlägg om ”Analoga kommunbyråkrater i en digital värld” fick jag en hel del respons. En sak som snabbt står klart är att detta på intet sätt är ett problem som är isolerat till Umeå kommun. Det tycks vara på ungefär samma sätt i många Svenska kommuner, även om just Umeå kommun utmärker sig… Read More »

Digitala lärresurser, lärplattformar och gemensamma standarder

I torsdags bjöd SIS och arbetsgruppen TK450 in till ett möte kallat ”Informationsmöte om digitala lärresurser och lärplattformar”. Målgruppen för mötet var kommuner, läromedelsförlag, plattformsleverantörer och andra hågade. I inbjudan till mötet stod att syftet med mötet var: …att informera om ett nytt projekt vars resultat ska bidra till att digitala lärresurser kan presenteras, integreras… Read More »

Spam är underhållning

Jag upphör aldrig att förvånas av hur underhållande en del spam-mail kan vara. Särskilt de som försöker lura av folk användaruppgifter. Detta fick jag idag och det är ett av de mer underhållande på länge: En databas Underhåll pågår för närvarande vår Webmail meddelande Center. Vår Message Center behöver ses fastställs på grund av den… Read More »